1/31/2013

How to... Stay Postive?

Ik kwam weer eens langs bloggerland (gebeurd ook niet zoveel meer... sorry, sorry, sorry!) om een beetje te lopen klagen over mijn.. niet-zo-fijne-week. Ik was van plan een heel lijstje te maken van dingen die mij tegen zaten, en dat hier te posten. Maar toen dacht ik, wat is het punt? Wil ik mezelf alleen maar meer down maken en mijn lezers in mijn 'problemen' mee trekken? Natuurlijk niet.

Dus ik besloot om wat te schrijven over hoe je positief blijft wanneer er wat dingen tegen zitten! 


Lees de onderstaande twee scenario's (het is wat leeswerk, maar het is het waard!).

Scenario 1:

Daar gaan we weer hoor. Zeven uur gaat de wekker weer af met het irritantste geluid dat er bestaat. Je opent langzaam je ogen en zucht. Het is nog donker buiten en je hoort de wind tegen de bomen slaan en de regendruppels op je raam neervallen. Je strekt je uit, en ja hoor, overal heb je pijn. Verkeerde slaaphouding aangehouden. Je staat moeizaam op en werpt een blik in de spiegel. Oef, bad hair day en omdat je vergeten bent je make-up eraf te halen zie je eruit als een mislukte panda. Tot overmaat van ramp kom je waarschijnlijk nog te laat ook, dus heb je geen tijd meer om te ontbijten en ren je naar de tramhalte. Daar aangekomen mis je natuurlijk weer net je tram. Ook ben je je oortjes vergeten, wat jouw wachttijd nog saaier maakt. Op school aangekomen krijg je te horen dat je slechte cijfers hebt gehaald voor die belangrijke toetsen, terwijl al je vriendinnen goed hebben gescoord.

Scenario 2:

Ondanks je maar 5 uur hebt geslapen word je normaal wakker door je wekker op je mobiel. Het liedje 'Good Time' speelt en bij het horen ervan word je al vrolijk. In een ruk zit je rechtop in je bed en doe je wat rare danspasjes die nooit het daglicht hebben gezien. Je stapt op je warme tapijt en zet alle lichten aan. Je wrijft in je ogen een geeuwt een beetje, maar moet dan lachen om het rare geeuwgeluid. Je doet meteen je nieuwe blouse aan, waarvan je vindt dat het je fantastisch staat, en bent meteen zelfverzekerd. Je werpt een blik op de klok en ziet dat het al best laat is, dus grijp je een gezonde fruitbar en een glas melk en trek je ondertussen al je schoenen aan. Buiten regent het, maar dat is juist leuk want zo kun je je fantastische paraplu showen. Je mist de tram en bent je oortjes vergeten, maar dat geeft niet, want zo kan je in de tussentijd een beetje nadenken en reflecteren hoe je wilt dat jouw dag er gaat uitzien en stelt voor jezelf meteen als doel in om die droomdag na te leven. Je komt op school en hoort dat je niet de cijfers hebt gescoord die je had gewild, maar gelukkig troosten je vriendinnen je. Omdat zij allemaal hogere cijfers hebben roepen ze: "Als ik kon, zou ik wat puntjes aan jou geven hoor!"


Woehoe, weer een balkje.

Merk je dat het precies dezelfde situatie is, alleen van een negatief en een postief standpunt? 

Here's the key: Het zit hem namelijk niet in wat er met je gebeurd, maar wat je erover vind en wat je eraan doet. Wanneer je  bij alles de betere kant belicht, zul je over het algemeen dus veel positiever het leven door gaan. Kort samengevat: Happiness is not a result, it is a decision.

Oh, mijn bloedtype is trouwens B+, ofterwel B positief, ofterwel BE POSITIVE!

Liefs,
Linda Ruan

1/28/2013

Enquête + Inspiration: Seasons Come And Go

Goodevening! Aangezien toch ongeveer elke 'blogger' een enquête heeft gemaakt, heb ik dat ook gedaan (oef, kuddegevoel). Ongeveer de helft van de vragen zijn zinnig, de andere helft niet per se, maar ik zou het heel erg waarderen als jullie heb in zouden vullen.

Enquête over Paris&Roses


Heel erg bedankt!

Goed, verder met ons tweede onderwerp, seizoenen!

Ik was vandaag bij een vriendin (per ongeluk.. ik was mijn sleutels/mobiel vergeten en niemand was thuis. Dit gebeurt niet vaak hoor!) en ik zat te verzuchten dat ik liever wat minder lang winter zou willen hebben (bijvoorbeeld twee maanden per jaar) maar wat langer zomer (vijf maanden per jaar). Toch wil ik geen enkel seizoen uitsluiten, aangezien elk seizoen zijn eigen fijne kenmerken heeft.

Dus hieronder, bij elk seizoen wat fijne en inspirerende plaatjes, voor wanneer je eens een seizoens-dipje hebt.

Spring
Tumblr_llnx8pk6tb1qjgz99o1_500_largeTumblr_m0hfhnipbq1roj9ioo1_500_largeTumblr_lmij8zmxy11qzvsqto1_500_largeTumblr_loow32kzh71qajaq7o1_500_large

1/27/2013

New In: Viktor&Rolf, Indian Rock, Bubbles and Retro

Hmm, ik heb dus met mezelf overlegd. Ik sta een 7,7 voor Engels en ben geslaagd met grade B voor Cambridge FCE (niet dat dat slecht is, ik ben hartstikke trots, maar het kan altijd beter) dus ik ga proberen mijn Engels te verbeteren. Af en toe zal ik dus een stukje Engels bloggen, ook omdat ik hier requests (HA, een Engels woord) over heb gekregen van mijn buitenlandse lezers. P&R is going international!
Uiteraard zal ik altijd maar af en toe wat Engels bloggen, en altijd de Nederlandse tekst erbij zetten. Wanneer jullie fouten in mijn Engels ontdekken hoor ik het heel graag!So, I've loved some of these items for a really long time, other items were kind of impulsive decisions/purchases. Either way, I'm very excited about using/wearing them! The 'I love... lots of bubbles' miniature bath foam collection has been helplessly stuck in my mind for a few months. So, I asked it for Christmas, but ofcourse it was sold out around that time. I got it as a kind of reward for my hard work (testweek), so I can take a bath and relaaaaxx! 

Sommige van deze items heb al een héle lange tijd gewild, anderen waren eerder impulsieve beslissingen/aankopen. Hoe dan ook, ik verheug me erg op ze te gebruiken/dragen! De 'I love... lots of bubbles' miniatuur badschuim set heeft een paar maanden hopeloos vast gezeten in mijn hoofd. Dus ik heb hem gevraagd voor Kerst. Natúúrlijk was hij toen uitverkocht. Ik heb hem nu gekocht als een soort beloning voor mijn harde werk voor de toetsweek, zodat ik een bad kan nemen en kan relaxen!
My mum just got back from a business trip to China and she got this cute etui (?) by Viktor&Rolf for me, with a cute bow and some make-up and socks inside. Thanks mum! Speaking of her... she's going to the UK in a few days!

Mijn moeder is net terug van een reis naar China voor haar werk en heeft een superschattige etui van Viktor&Rolf voor me meegenomen met een schattig strikje en wat make-up en sokken erin. Dankjewel mama! Nu we het toch over mijn moeder hebben... ze gaat naar Groot-Brittannië over een paar dagen!

I also bought two pairs of amazing earrings. I can't wait untill my stinging-earrings (?) may be removed and I may put in my new ones! That blue/grey thingy underneath are some amazing tights which give me a kind of retro-feeling.

En ik heb ook nog deze twee geweldige oorbellen gekocht. Ik kan niet wachten tot mijn prik-oorbellen eruit mogen en ik mijn nieuwe oorbellen mag dragen! Dat blauw/grijs-achtige dingetje eronder is een panty die mij een retro-gevoel bezorgd.

These were my purchases over the ehm.. 4 days.

Dit waren mijn aankoopjes voor de afgelopen ehm.. 4 dagen.

Goed, Engels schrijven is voor mij toch best een beetje raar. Volgens mij kloppen de meeste zin-constructies ook totaal niet. Het nog vreemdere was het Nederlands eronder schrijven, het moest wel een beetje natuurlijk klinken, zoals wanneer ik normaal schreef, maar volgens mij zijn de zinnen ook een beetje vreemd door de half-Engelse constructie. Hmm, misschien toch maar overschakelen naar Engels oefenen door het huiswerk te maken!

Liefs,
Linda Ruan

1/25/2013

When I'm Gone...

Halloooo mede-blog-verslaafd-genoten!

Misdadiger: Linda Ruan van Paris&Roses
Geslacht: Eekhoorn

Ik, Linda Ruan, bied hierbij officieel mijn excuses aan voor het niet van te voren aankondigen van mijn tijdelijke afwezigheid. 

Verklaring: Toetsweek

Beloning voor de slachtoffers (jullie dus!): Dit leuke plaatje:


Verdere beloning: Méér, veel meer posts van Linda's kant!

1/12/2013

Opening MOAM&foam

Donderdag avond was ik, na een heel gedoe hoe ik er moest komen, uitgenodigd om aanwezig bij de opening van MOAM&foam in Amsterdam te zijn. Ik was als blogger gevraagd om wat foto's te maken waar mensen langs liepen, zodat ze zich zouden voelen als supersterren door de 'paparazzi'. 
   
MOAM&foam is een fotografietentoonstelling, waarbij wordt samengewerkt door een aantal bekende Nederlandse designers en fotografen, waaronder Jan Taminau, G-star Frans Molenaar (designer van mijn bril, dank u) en fotografen Martien Muller en Blommers, om samen mode en fotografie te combineren.
Er waren nog een stuk of 10 andere bloggers, waar ik gezellig mee praatte over bloggen en nog veel meer. 

Ik heb Frans Molenaar, Yara van Thischicksgotstyle, Junior van Keulen (SYTYCDMaik de Boer van RTL Boulevard en Jamie de Leeuw (aanwezig als blogger, maar voor mij een fotografie-genie) ontmoet. 
(Foto hierboven van Nicole van COCOGOLD)

1/08/2013

Peek Chic

Dus, toen ik laatst deze broek kocht, zei mijn beste vriend: "Linda, serieus? Mijn oma draagt zulke broeken!"  Dat is, trouwens, ook bij mij van toepassing, ook mijn oma draagt zulke broeken. Ik vond dat ik genoeg skills had om deze te combineren naar mijn smaak, en ik vind de outfit aardig gelukt. Ik snap dat niet iedereen een outfit als deze zou dragen, aangezien hij niet superfashionable is, maar ik ben ook geen fashionable persoon. Wel iemand met soms een apartere stijl.

Sorry, zo'n onscherpe foto, maar zo'n gestoorde pose, dat ik hem er gewoon even bij moést zetten! En ik lijk lang, en dat is de droom van elke dwerg van 1,64 m.

Liefs,
Linda Ruan

1/06/2013

Day 9: Hide and Seek & Day 10: Blueberries

Hello!

Oké, oké, ik loop een beetje achter op schema, maar bekijk het positief, wanneer school weer is begonnen mogen jullie mijn leuke vakantieverhaaltjes aanhoren, van toen het leven nog relaxed was :).

Day 9: Hide And Seek
29 december 2012

Vandaag ging ik, zoals afgesproken met mijn gezonde-levenstijl-adviseur (a.k.a. mezelf onder goede omstandigheden), op de fiets naar Rotterdam. Ik was op zoek naar Episode, een vintagewinkeltje met blijkbaar topkwaliteit vintage (o.a. Levi's highwaisted shorts uit '60, hippieachtige jurken, vintage Chaneljasjes). Helemaal enthousiast begon ik mijn outfit voor te bereiden, ik moest er natuurlijk wel cool uitzien in zo'n coole winkel! Nog steeds enthousiast stapte ik de tram binnen ehh ik bedoel op mijn fiets, en fietste naar Rotterdam.

Eenmaal aangekomen in Rotterdam begon ik dus te zoeken naar Episode. Ik had vooraf al op Google Maps het adres en alles opgezocht, en zelfs op Google Streetview uitgezocht waar nou precies, want ik ben -van zelfsprekend- een zeer verstandig mens. Eenmaal aangekomen bij de plek waar het hoorde te zijn, was er helemaal geen Episode! Toen ik het vroeg aan een medewerker in een winkel zei hij dat Episode al ruim twee jaar geleden weg was gegaan. Ik vond het echt heel jammer, dus ik ging mezelf maar troosten met een paar hakken van Madden Girl by Steve Madden.

Ik heb niet echt veel foto's in Rotterdam gemaakt, maar ooit ga ik zo'n fotoshoot houden met de fotogenieke dingen daar dat mijn blog ontploft van de hoge resoluties.

's Avonds ging ik outfits proberen te zoeken, en dat is tot zover niet bepaald gelukt...

Day 10: Blueberries
30 december 2012

Yay, mijn broertje was deze dag jarig! Natuurlijk aten we taart en kwam er visite en nog wat vriendjes van hem langs. Happy B-day little poof! <3
(Niet zeggen dat hij op mij lijkt, hij heeft duidelijk een veel boller hoofd, nóg wildere wenkbrauwen dan ik (hoe is het mogelijk...?) en minder tanden!)

Helaas konden we door de visite niet meer naar Legoland of Drievliet, dus alles wat ik heb gedaan was een tekening voor het kipje maken en 's avonds met een vriendin rondhangen. Oh en we moesten een aantal activiteiten doen die Owen (mijn broertje) leuk vind, ofterwel we gingen met z'n allen 'Gagnam Stylen', wiien en snoep eten.

Deze dag heet trouwens Blueberries omdat ik deze dag blauwe (of zwarte?) bessen had 'herontdekt' en constant rond liep met een hand vol bessen.

Liefs,
Linda Ruan

1/04/2013

Congratulations, Miss Martens!

Good morning!

Maar ik activeer de post pas in de avond, dus good evening!

Herinner jullie al mijn posts nog waarin ik hopeloos zeurde dat ik Dr. Martens/Timberlands/Jeffrey Campbell Lita Spike's wilde? Nou, u staat momenteel oog in oog (oog in woord?) met Miss Martens, want ik heb eindelijk Dr. Martens gekocht! 

Het model is de Noir FR500 uit de Originals Collection, de meest klassieke dus. Ze waren ook nog eens met 50% korting nog maar 60 euro, superdeal dus!

Om eerlijk te zijn, spreken ze mij niet heel erg aan op de foto hierboven, maar wanneer ik ze leuk gecombineerd zie... Oh cheese!
373804_221850857886660_110998592305221_569586_1385628667_n_large



Grunge Girl

excuse me, but who woke me up?

lolita

n e v e r

RICHARDS PUB

001#

out of the night
Not bad, right?

Trouwens, sorry dat ik al zo lang geen 'dagboek' van wat ik heb gedaan heb gepost, maar ik beloof jullie dat ik het inhaal!

Liefs,
Linda Ruan

1/01/2013

HAPPY NEW YEAR! - Diary

Hello peeps!

Het is oudejaarsdag! Dat betekent vandaag 2 posts, één als mijn dagboek en één als artikel. Dit is het dagboek, obviously. Ik heb deze post vooral op mijn telefoon gecreëerd, dus ook echt elke tijd als in een echt dagboek erbij gehouden! Ik heb al mijn gedachten hierin losgegooid, dus als je interesse hebt, enjoy!

8.00
Hallo?

12.00
Ik werd deze ochtend chagrijnig wakker gemaakt, maar dat is oké, want sommige mensen houden er nou eenmaal van om rond 8 uur 's ochtends al te beginnen met vuurwerk. Desondanks dat ben ik blij, want in de ochtend bloggen is zoals in slaap vallen terwijl regendruppels op je raam tikken. Heerlijk.

Oh, ik word geroepen om oliebollen te eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...