9/21/2012

Things that made my day!

Wauw, vandaag was echt een hele fijne dag voor mij! Er waren veel 'this made my day'-momentjes, zoveel dat ik ze even op chronologische volgorde (nou, niet helemaal) ga opnoemen. Gewoon, om nog even deze leuke momentjes te herbeleven :).

1. Toen ik 's ochtends een supercombi had gevonden die heel comfortabel zat, mijn stijl was en er heel leuk uitzag! (De meeste kleren in mijn stijl zijn niet bepaald comfortabel...)
2. Toen mijn mama 's ochtends hele zoete maïs voor me had klaargemaakt, ik hou van maïs.
3. Toen ik een 10 had gehaald voor een moeilijk proefwerk Chinees!
4. Toen mijn ouders heel enthousiast mee praatten over mijn reis naar York volgende week! (Ja, ik ga naar York volgende week met school, dat betekent dat ik na morgen geen posts meer post tot vrijdag!)

11_thumb2_large
Hier ga ik dus o.a. heen! York Minster, York, UK
20081016195855_large
York Minster 
5. Toen iemand dacht dat ik Brits was omdat ik met mijn 'goede' Britse accent tegen ze ging praten.
6. Toen mama twee enorme blikken met wasabi-nootjes voor me had gekocht, het klinkt raar, maar wasabi-nootjes zijn vreselijk lekker!
7. Toen ik leuk Nederlands eten (kaaswafels en drop) voor mijn Engels gastgezin had gekocht.
8. Toen ze gratis cupcakes uitdeelden bij Albert Heijn omdat ze jarig waren!
9. Toen er een soort braderie aan de gang was in het kleine winkelcentrum bij mij in de buurt. Er waren marktkraampjes met kleding, Ice-watches, Lady Gaga's nieuwe parfum 'Fame' en oude dikke boeken.
10. Toen ik ein-de-lijk '106 Free Hugs' van Essence had gekocht. Ik ben wel 7 keer speciaal naar Kruidvat geweest om hem te kopen, maar elke keer was hij uitverkocht.


11. Toen er bij die braderie ook een modeshow was (inclusief rode loper!), natuurlijk niet met echte modellen maar met random mensen die in de kleding pastten. Ik mocht zelf ook even over de catwalk heen paraderen!

More China-ness!

En hier zit ik dan, met mijn (vader's) laptop, kop caffeinevrije koffie, nieuwe sandaaltjes van Forever21 en stapels ongemaakt huiswerk. Mijn leven is de laatste tijd niet meer zo spannend. Daarom doe ik nu een post over China. Want dat was, weetjewel, wel spannend. Ik heb trouwens besloten om mijn overige China-onderwerpen maar wat in te korten, dus hier komt even nog 'de rest'. :)

Asian Fashion
De stad waarin mijn familie voornamelijk in woont, is nogal een shopstad. Want die winkels daar zijn echt superleuk, en helemaal mijn stijl! Bedenk je in: de allerleukste kledingstukken uit River Island, Monki, Bershka, Zara, New Look, H&M en Romwe in een winkel! De eerste dagen viel ik ook bijna flauw van de superleuke outfits die de meisjes op straat dragen (maar na een tijdje was ik eraan gewend). Eigenlijk een basic outfit hier (laten we zeggen: T-shirt, spijkerbroek, Vans, colbert) is daar: een jurkje met peterpan collar, loafers met hoge hak en bolhoedje. Niet om te overdrijven, maar ik denk dat ongeveer 80% van de outfits van 14 tot 24 jarige meiden heb gezien zo op blogs/lookbook/tumblr kunnen!

Nu nog even wat foto's van het kledingwinkeltje in de buurt:

Sorry voor de slechte kwaliteit van de foto's, ik had graag wat close-ups van tassen en schoenen willen doen, maar het winkelpersoneel deed heel panisch over 'of ik niet een spion was die hun kleding ideeen wilde stelen'. Ik mocht ze daarom ook niet online zetten, maar ik doe het toch. Je kunt toch niet op blogger in China. :)

Een superleuke 'webshop' in China is www.taobao.com (ik heb nu even als zoekwoord peterpan collar ingetypt, maar je kunt proberen zelf een beetje rond te kijken door gewoon op random plaatjes te klikken). Het is eigenlijk gewoon de Chinese variant van Ebay. Het is ook heel goedkoop en de kwaliteit is eigenlijk nog niet eens zo slecht! Er staan ook dingen van bijv. Zara en H&M op, en dan meestal voor de helft van de prijs of minder. Tijdens mijn verblijf in China heb ik wel wat dingen op die site gekocht, maar bestellen vanuit Nederland wordt hem niet, of je moet Chinees kunnen en 30 euro aan verzendingskosten betalen voor een shirtje van 7 euro.

Een paar dingetjes die ik zojuist van die site heb gezien:
25 yuan, omgerekend ongeveer 3 euro!

Beiden 70 yuan, omgerekend 9 euro.

Maaaar vergis je niet: op die site is alles wel supergoedkoop, maar in de echte winkels is dit helemaal niet het geval! In de winkels is kleding juist peperduur, een stuk duurder dan hier. In het winkeltje hierboven kost bijvoorbeeld een doodgewoon jurkje alweer zo'n 800 yuan, omgerekend 100 euro. Dat is ook de reden waarom ik niet heel veel in echte winkels heb gekocht.

Het is nog steeds wel echt de moeite waard om de winkels in China te bezoeken, maar dan moet je wel bij de goede straten zijn. De kleding uit de 'ouderenstraat' vinden wij bijvoorbeeld niks, maar dat is logisch want die kleren zijn allemaal ontworpen voor ouderen. In de 'jongerenstraat' is het dan weer geweldig voor ons, bij echt elke winkel viel ik weer flauw van de mooiheid! :)

Arm-rijk verschil
Het arm-rijk verschil in China is erg groot. Een klein deel van de bevolking is superrijk. Die rijden in Bentley's, wonen in villa's, kopen bij FSC (een winkelcentrum naast mijn appartement in China, o.a. Gucci, Prada, Fendi, Cartier, Hermes en Louis Vuitton speciaal winkels) enz. Daarentegen is een klein deel van de bevolking  straatarm: ze wonen in krotten of zijn dakloos, geen auto, slecht voedsel enz.

Het huis van mijn tante.



In de verte zie je de slechtere flats. Ik heb geen foto's gemaakt van 'echte' krottenwijken, simpelweg omdat ik bang was dat mijn camera daar gestolen zou worden (of beter gezegd: gewoon uit mijn handen gerukt).
En waar het door komt? Tsja, de oneerlijke overheid he.

Nog een paar laatsten eigen foto's, en dan ben ik klaar :)

Links een enorme marsmallow gevuld met slagroom en rechts een zoet eiencakeje :)


See you soon,
Linda Ruan

9/18/2012

Floating Wooden Shoes

Een tijdje geleden stuitte ik op dit plaatje (nee grapje, ik heb het zelf gemaakt). De tekst kwam opeens, zomaar in mij op. Misschien dat al mijn fantasieën samen een waanbeeld samen hebben gesteld door alle beelden en geluiden die ik opvang tijdens mijn korte levensduur tot nu toe. Hmm, hoe dan ook, rond deze drie, lichtelijk vreemde woorden heb ik een outfit gecombineerd. Nou eigenlijk de laatste twee woorden, wat moet je nou verzinnen met het woord 'floating'?



   In feite wilde ik deze outfit (en daarmee bedoel ik: glitterblouse (vintage) + witte colbert (Milano - Amélie&Amélie). Little funfact: Ik zeg liever het woord 'colbert' dan dat ik 'blazer' gebruik) al heel lang aantrekken (de (échte) vintage glitterblouse heb ik al bijna een jaar geleden gekocht). 's Ochtends stond ik dus vol moed voor mijn kledingkast en besloot het setje eindelijk eens aan te trekken. Meteen greep ik naar mijn glazende zwarte taille shorts, maar ik besloot even weg te komen van het standaard-bloggers-gedoe (en bovendien zou het er dan iets te chique uitzien voor een dagje school), dus combineerde ik het met mijn denim taille short (Monki).


Mijn denim-schoenen (Koninginnedagkoopje: €3,50!) pasten goed bij mijn shorts, en ze verklaren mijn titel vanzelf :). Deze schoenen had ik overigens niet aan naar school, dat vind ik weer minder praktisch (en dan toren ik boven iedereen uit), maar het gaat om het idee toch?

Ik vind het trouwens ook leuk om foto's heftig te filteren...:



Liefs

P.S. - Binnenkort een superleuke win-actie t.w.v. €42!

9/17/2012

How to... always having something to wear?

Deze post had eergisteren geschreven, ik ben dus weer hersteld! :)

Hoest, hik, nies, snotter. Het officieel, óf het is weer ziek-zijn-seizoen, óf ik moest er niet meer vanuit gaan dat met 15 graden zonder jas in de regen fietsen een goed plan was. En omdat ik nu ziek ben kan ik geen outfit posten (tenzij jullie geïnteresseerd zijn in mijn 'I LOVE NEW YORK' -sweater en joggingsbroek. En warrig haar.) dus wordt het weer tijd voor een adviesachtig artikel waarbij ik mezelf niet hoef te vertonen.

Hmm, misschien toch even snel een kiekje van mijn outfit van vandaag...

HOW TO... ALWAYS HAVING SOMETHING TO WEAR? 

 

Een scenario dat jij, ik en 63% van de vrouwelijke wereldbevolking zal herkennen:  's Ochtends voor je kast vol kleren staan, maar toch nooit weten wat je nou moet dragen. En ook al shop je nog zo veel, toch altijd kiezen voor hetzelfde rondje kleren.Op regenachtige verveelde zondagen spit je rusteloos je kast nog eens door. Hé, heb je echt vierenveertig shirtjes? Je draagt er hooguit tien. Hmm, tijd om kleren weg te gooien? Te verkopen? Of... tijd om je kast te herontdekken!

Tumblr_m8yazgwdah1rwn0wmo1_500_large

De Alles-Op-Bed-Methode

Misschien heb je er wel ooit eerder van gehoord, veel sites, bladen en blogs raden deze tip aan: de Alles-Op-Bed-Methode. Ofterwel, blind een aantal kledingstukken kiezen en naast elkaar op je bed leggen. Heb jij ook vaak dat wanneer je kleding naast elkaar (bijv. op een polyvore collectie of de foto's in mijn vorige post over de nieuwe collectie van Primark) ziet, je hersenen snel automatisch passende setjes bijelkaar zoekt? Zo zal het ook werken met deze methode. Bij mij werkt het in ieder geval aardig goed, en het kan verassen tot zeer verfrissende combinaties! Wat dacht je bijvoorbeeld van een nette blazer met tuttige broche gecombineerd met een fout zilver glittertruitje? Juist die onverwachte, foute combinaties kunnen zorgen voor iets totaal nieuws.



De herontdekking

Kijk achterin je kast, bekijk elk kledingstuk (doe dit wel op een zondag middag, zo op woensdag ochtend is niet zo handig) zorgvuldig en bepaal dan of ze in de 'blijf-categorie', 'twijfel-categorie' of 'verkoop/weggooi-categorie' zitten. Weet je zeker dat het je nog gaat aantrekken, is het een van je favo kledingstukken of gewoon een goede oneindige basic gaat het natuurlijk in de blijf-categorie. Past het niet meer, is het totaal niet meer je smaak en weet je zeker dat je het nooit meer zult aantrekken, dan gaat het in de verkoop of weggooi categorie. Maar is een kledingstuk niet helemaal je stijl meer, maar kun je toch niet meer tegen het idee dat het weggaat? Dan is dit een typetje twijfel-categorie. Juist de kleren in deze categorie moet je proberen te herontdekken!

Tumblr_makcd5pcy91rehgeeo1_500_large

Ik keek zelf gisteren even in mijn kast, en er waren heel erg veel twijfel-categorie kledingstukken! Niet alleen omdat ik een zeer diepgaande band heb met mijn kleding, maar ook omdat mijn stijl de laatste tijd best een beetje is veranderd!

Leg alle twijfel-categorie kleding op je bed en neem uitgebreid tijd om leuke combinaties te vinden. Zit er bijvoorbeeld aan de onderkant van je shirtje een lelijk randje? Draag dan een taillebroek of rokje. Broeken kun je afknippen en destroyen. Daarbij kun je allerlei dingen uitzoeken om mee te experimenteren en te DIY'en!

Buttons-colourful-cool-fashion-high-waisted-favim.com-225302_large
Wat dacht je van een saaie broek met lelijke cut omtoveren tot een gaaf shortje?

Wat je moeder je heeft geleerd!

's Avonds alvast je kleding klaarleggen voor de dag erop, dat is wat moeders ons leren. Het vergt misschien wat tijd 's avonds, maar eigenlijk is het een win-win situatie. Probeer gewoon wat tijd over te houden voordat je gaat slapen, meestal is 10 minuten al genoeg. Het werkt vrij ontspannend (ten minste, wanneer je snel de goede combinatie vind...) en je hoeft 's ochtends niet te stressen en je kunt nog tien minuten langer blijven liggen! Hoe heerlijk is dat?

Inspiratie, oh inspiratie

Mijn beste tip voor inspiratie is: maak een lookbook! Nee, niet de populaire outfitsite, maar een echte lookbook! Elke dag een foto van je outfit maken kan helpen, maar ook als je van elk kledingstuk een foto maakt en dan in een boekje op elke bladzijde een foto plakt van een kledingstuk. Misschien kun je zelfs je foto's allemaal apart plastificeren en ze gebruiken als 'style kaartjes'!
Ook helpt natuurlijk kijken op www.lookbook.nu, blogs (deze!), webshops, magazines en op te letten in de stad.

Tumblr_ma92uuwvns1qkuo1vo1_500_large

Sunny sunday

Als je echt een mood-dresser bent zoals ik, kun je deze tip misschien beter overslaan. Maar het is soms handig als je op zondag de setjes kleding voor de rest van je week meteen al klaarlegd, zodat je iets te doen hebt 's zondags, en avonden en ochtenden over hebt.

Eigen tip

Mijn eigen, en misschien wel de belangrijkste tip is dat je moet uitgaan van 1 kledingstuk. Zo pak ik bijvoorbeeld een blazer met print die ik nooit eerder heb gedragen. Die wil ik dan combineren met iets rustigs, dus dan pak ik een witte blouse. Dan mist er net nog iets, dus pak een opvallende ketting. En om het nog een beetje edgy en donkerder te maken, pak ik een zwarte leren broek en schoenen die bij mijn broek passen. Zo heb je heel snel een set gemaakt! Dus ga uit van 1 kledingstuk, en dat moet dan geen basic kledingstuk zijn. Daar omheen ontwikkel je een hele outfit.

Tumblr_makbt20ii91rr3gk1o1_500_large

Veel succes!

Linda

9/14/2012

Primark A/W 2012

De zomer is nog maar net voorbij of de winkels hangen alweer vol met herfst- en winterkleding. Niet dat we dat allemaal zo enorm erg vinden hoor, je kunt je nieuwe garderobe voor (alwéér) een nieuw seizoen natuurlijk nooit vroeg genoeg aanschaffen! Gelukkig zitten er nog wel een aantal zomerse kledingstukken tussen, ter nagedachtenis aan de zomer...

De Primark staat natuurlijk bekend om zijn vriendelijke prijsjes, drukke winkels en modieuze kleding! Helaas is de kwaliteit net wat minder (er is een knoopje van een blouse afgegaan die ik nog nooit heb gedragen...), maarja, je kunt ook niet alles hebben!



De nieuwe collectie vind ik erg leuk. Veel zwart-wit, hier en daar wat okergeel, veel printjes en aparte stoffen. Die gele handschoentjes staan zeker op mijn wishlist, maar misschien in een andere kleur, aangezien hij waarschijnlijk niet kleurt bij mijn winterjas. Het gele jurkje rechtsonder vind ik geweldig, die zou ik meteen aanschaffen! Het blousje linksboven met de haaientanden is wat apart, maar misschien zit er een hele coole visie achter?

9/12/2012

Delete My Image, Please!


De laatste tijd loop ik rond in wat saaie, casual kleding omdat ik me niet helemaal top voel, en dus me liever kleed in warme vesten, maxi-skirts, blazers en basic shirts. Deze outfit was van zondag, en is ook wat aan de casual kant. Jammer genoeg zijn de foto's genomen nadat ik mijn fietstochtje naar Rotterdam had gemaakt, waardoor er allemaal kreukels in mijn short zitten...

Collar met diamantjes en spikes - New Look
Geel-groen blouse - Romwe
Zijden short - H&M (van 15 naar 3 euro in de sale!).

Liefs!

9/10/2012

MTV VMAs 2012 Los Angeles

Bijna iedereen kent de MTV VMAs wel. Een awardshow (vaak als 'de Oscars onder de jeugd' bestempeld), waarbij de awards worden uitgereikt in de vorm van Moonman's, dat ieder jaar door MTV wordt georganiseerd. VMA staat voor 'Video Music Award' en de nominaties voor de verschillende categorieën bestaan dan ook uit populaire artiesten en bands. De VMAs van dit jaar waren alweer een aantal dagen geleden (pffoe, wat gaat de tijd weer snel!), maar toch wil het even hebben over een paar hoogtepuntjes.


Ieder jaar is er natuurlijk een host, dit jaar was dat Kevin Hart. Hij maakte hilarische opmerkingen, deed het rare 'dansje' met Psy (Koreaanse youtubesensatie van het moment met 'Gangnam Style') en verklaarde zijn mening over het incident met Kristen Stewart (vreemdgegaan met de regisseur van Snowwhite and the Huntsman). Hij is een leuk klein mannetje.

Nicki Minaj zag er zoals altijd weer wat extremer uit. Katy Perry en Rihanna daarentegen hielden het dit keer wat rustiger.


De grote winnaars waren dit jaar de populaire Britse (en Ierse!) band One Direction. Ze mochten maar liefs 3 VMAs naar huis meenemen, met onder andere 'Best Pop Video'. M.I.A. heeft ook 2 awards in de wacht gesleept en Chris Brown won voor 'Best Male Video' (al zijn er gerusten dat er wat is gerotzooid met de votes voor Justin Bieber).Nicki Minaj won voor 'Best Female Video' en Coldplay, die niet aanwezig was wegens hun optreden in Den Haag, won voor 'Best Rock Video'.

9/08/2012

Mother's Own Nature

 
Ik denk dat ik eindelijk een beetje mijn persoonlijke stijl heb gevonden. Ik moet zeggen dat ik heel veel verschillende soorten kledingstijlen leuk vind. En nu wil ik niet gaan lopen labellen, maar ik geef deze verschillende stijlen even een naam voor het gemak: edgy (leer, studs, sheer, ripped), 'algemene bloggersstijl' (statement necklace, sheer blouse, waterfall skirt, aztec) en doll (peterpan collar, zachte kleuren, overknees, high-waisted). Maar ik denk dat outfits zoals deze echt mijn stijl zijn, wat niet heel veel andere mensen dragen (niet die ik ken ten minste). 
Ik snap dat outfits zoals deze bij de meeste mensen minder in de smaak valt dan die andere 3 stijlen die ik net beschreef. Maar dat maakt mij niet uit, zolang ik me maar blij voel in mijn kleren :).





Liefs!

9/04/2012

Oops, I did it again! #1

Guilty pleasures, confessions to make, New Year's resolutions... ja die kennen we allemaal wel. Telkens beloof je jezelf weer dat je het nooit meer zult doen, maar beloftes zijn zo makkelijk te breken. Dit hieronder zijn een aantal van mijn confessions, als je ze herkent, leuk! Dan ben ik niet enige... ehm... boosdoener.


Je bent namelijk niet enige die...


's Avonds net wat minder opschept om je mooie bikinilichaam te behouden, maar dan vervolgens als toetje een ijsje met slagroom, een halve pak vla en een enorme reep chocolade neemt.

Met plezier allemaal leuke nagellakkleurtjes koopt, maar ze vervolgens niet op doet omdat ze niet mooi bij je huidskleur passen (laten we zeggen, donkerblauw met glitters).

Elke avond weer belooft om te gaan joggen de volgende morgen, maar 's ochtends liever niet vroeg opstaat.

Freee_large

Tegen haar broertje loopt te zeuren dat hij te veel gamed, maar zelf vervolgens drie uur lang op de computer zit voor youtube, twitter en facebook en de hele dag op de bank kan blijven hangen met allerlei series.

Tijdens het voorlezen in de klas heel zacht praat, maar in de pauzes heel hard loopt te schreeuwen.

Wanneer er iemand vraagt of er iets mis is, en je 'nee' antwoord, stiekem heel hard hoopt dat hij toch doorvraagt.

Een hele kast vol kleren hebt maar 's ochtends toch nooit weet wat ze aanmoet.


Zich meteen heel gezond en trots voelt na wat salade te hebben gegeten.

9/03/2012

Just Jealous. ♥

Gooood-evening ladies and gentlemen (vooral ladies, vermoed ik)!

Van te voren moet ik even zeggen, neem deze post niet al te serieus, het is maar een inspiratie/leuke-luxe-dingen-die-ik-niet-kan-betalen-post.

Ze noemen mij vaker de 'mood-destroyer' (oké, dat is niet helemaal waar). Wanneer iemand helemaal blij is met zijn/haar mooie nieuwe kamer, leuke nieuwe kleren, gave auto of knappe vriendje, laat ik graag een foto zien, die het kan overtreffen (is eigenlijk ook niet helemaal waar aangezien ik het nooit heb gedaan). Dus daarom dacht ik, misschien is het tijd om zoiets eens uit te proberen! Hierbij even de mood-destroyers van de maand (ik moet het natuurlijk niet te vaak doen, daar wordt je hebberig van).

Kijk snel verder als je geinteresseerd bent, neem wel even een teiltje mee, kwijlen zonder legitimatiebewijs is verboden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...